Gulai pucuk ubi + ikan talang masin...
Kuah nampak pucat sebab tak cukup santan..
Guna santan perah 1/3 kelapa je kot..
Baki masak lemak ikan Ahad lepas..
Pastu simpan kat tempat beku..
Kaler santan pun dah tak lawa..
Dapat beli pucuk ubi yang daunnya panjang-panjang..
So, cepat empuk dan lembut bila di masak..
Kalau yg lebor sket tu..
Elok wat goreng berlada je..
Tapi, sila percaya.. masak lemak tersebut..
SANGAT SEDAP!!!
Lain-lain lauk seangkatan..
Ikan cencaru goreng vodoh je..
Sambal belacan pakai blender..
Ulam timun mentah..
.
.
.
3 comments:
masak2 yg simple pun sodapppp sgt laa kak zel....bak kata orang goreng pun sodap
akak sgt rajin memasak ehh..gud2..
wpun ko ckp ikan caru goreng vodoh je..tapi aku ttp nampak menyelerakan lauk pauk ko tuh,..ke mmg aku tgh lapo ni? haha
Post a Comment