Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, October 3, 2010

Cherating Day 1 - Part 1

Khamis tu bertolak lewat ler jugak..
Dalam 11.30 pagi..
Kan ada cek perut pagi tu..
Sekali BP aku naik smpi 150/80..
Kena paksa jugak laa jumpa doktor..
Tang jumpa doktor yang paling hazab sbb kena tunggu lama..

Sampai Cherating dalam pukul 3.00 petang..
Hujan tengah lebat menggila time tu..
So, menyukarkan aku & Izman nak cari hotel yg murah sket..

Maka, malas nak fikir panjang..
Khaleef pun dah cam2 hal..
Nak berak laa.. nak kencing laa.. nak susu laa..
Pergi jelah mana yang tahu..
Iaitu tempat yg aku dah pergi awal tahun hari tu..
The Legend Resort Cherating...


Dapat bilik yang dekat sangat dengan pool..
Ground floor lak tu...
Khaleef mmg tergedik laa tgk kolam renang ada depan mata...
Pantang ada masa lapang..
Asyik nak berendam kat kolam..
Masa mula smpi.. hujan tak abih reda lagi..
Dia dah masuk kolam..




Puas hati laa dia kali ni..
Masa g Langkawi sekali pun tak dapat mandi kolam..
Sebab.. Pantang ada masa lapang..
Tak ke Idaman Suri.. pasti ke Haji Ismail Group..

Kat Cherating ni.. tempat shopping gitu mmg takde..
So, menumpukan perhatian sepenuh bercuti sahaja...

Aku ada gak mandi kolam.. 2 kali je itu pun kejap..
Takut kang kena urine infection balik..
So, banyak masa lapang aku..
Lepak dalam bilik.. makan sata sambil baca novel..
.
.
.

3 comments:

littlehumblelynn said...

zell

heaven tuh.....lepak dlm bilik,baca novel sambil makan sata?

bila ler nak cuti2 msia gak nih...jeles ;)

noradzlina.kamdani said...

zel, aku g minggu depan hotel the legend tu...ada fmly day company laki aku....

wah smpt baca novel...mesti ank ko sok rain bc buku kn?

I want to lose weight said...

The Legend tu best..
Kolam renang luas giler..