Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, October 31, 2010

Cloth Diaper

Oleh kerana bulan ini sudah gaji...
Baby lak bakal keluar lagi 3 bulan...
Maka sementara bergaji baik aku buat persediaan apa yang patut..

Ikut malas tahap naga version 8 aku ni...
Memang tak koser laaa nak CD-CD ni...

Tapi tu ler..
PLAN B dah lah takde..
So, plan skang adalah berjimat cermat...
Susu boleh laa perah kat tek yg godang ni...
Diapers?
Takkan nak pakai yg kain 4 segi tu pulakkan...

Maka...
Ni tgh survey2 laaa mana yang boleh bagi harga terbaeeeekkk punyer..
Kat mudah.com mmg banyak yg harga terbaik..
Tapi, la ni aku pening laa pulak..
Banyak sangat BRAND CD skang ni..
Tak cam dulu ada 2-3 brand je..

Antara yg aku jumpa kat mudah.com.my

1) Takde brand = RM10.00 + 1 insert
2) Coolababy = RM23-RM25 + 2 insert
3) KS = RM30 + 2 insert
4) Sunny Baby = RM26.00 + 2 insert
5) Babyland = RM20.00 + 2 insert
6) Papoose = RM30.00 + 2 insert
7) Cutiemam = RM20.00 tapi kena beli 30 pieces
8) Bamboo = RM26.00 insert dah siap jahit + 1 extra

Banyak tulkan...
Kena wat pilihan betul-betul supaya..
Alah membeli.. Menang memakai...

Pada yang sudah berCD..
Apa lagi.. meh laa melampiaskan nasihat2 bernas utk aku..
Supaya aku tak salah beli.. :)

Jasa baik anda.. saya dahulukan dengan ucapan terima kasih..
.
.
.

10 comments:

iswatie "colours of life" said...

aku pun nak ajaq CD kat bb Hana nih but x terbeli pun..laki aku pun nak ajaq CD gak but dia harung beli huggies n mamypoko berpeket2..aku diam ja..janji jgn guna duit aku..hahahahaha

makcikrehan said...

lappy aku dah terpadam masa aku terbaca tajuk entry ko CLOTH DIAPER> punyala mcm tak percaya... terus aku on balik lappy hazab ni..nak baca entry ko. biar waras ko mau ber CD? huhu.. sila pertimbangkan ambik AIO [all-in-one] senang tak yah nk sumbat2 insert mcm haku.

kakngah said...

pd pndpt aku la..
sume CD sama je fungsi & daya serapannya. yg beza hanya pada brand, rupa paras & material yg digunakan.
menjak aku dah SAHM ni, blm beli dispo lg. dispo belen 2 bln lps ada lg. buat spare time2 hjn cam skrg..
xyah fkr kejung lms ko tu.. bkn nk kene sental ngn tgn. campak jek dlm washing machine.

Nieza Ishak said...

kalo aku biasa la .. suh ko beli coolababy ...ada brand yg aku nak suggest kat ko jangan beli ...huhuhu

kalo mau ifm aku .. aku nak clearkan stok, malas nak juai dah ... bagi rege murah ...

AIO- macam rehan cakap .. sonangggg takyah sumbat2 insert cam aku skrg ni pakai. Tapi 1st time ko nak pakai ni .. better try berpoket sbb dtg 2insert sbbnya takut bb ko kuat kencim ker ??? my 20senggggggg

Syikin said...

collabby n bbyland je aku penah try..harga dah makin murah belh la borong 10 kpg atau lebih...amatlah jimat..:) nk basuh humban dalam washing macshine jerk

hasnah said...

kwn k.rahayu sarani.ade beza antara CD2 ni.better tya yg expert with CD.contohnya;babyland lg kecik dr coolababy.babyland ni klu my baby 1month dh bole pki sbb cutting kecik.tp klu pki coolababy,cutting agak besar.maybe dh 3-4bulan br bole pki.klu nk beli coolababy,sy ade jual.http://ameenkidsapparel.blogspot.com/

Kak Mah said...

bravooo zel...aku lum pakaikan lagik CD kat iqhram..sebab kecik lagik...CD nyer godang..aku pun insya'allah nak berfull CD si baby kecik nieh...

chaiyok chaiyok.....

bagi aku..coolababy okeh, babyland pun okeh (kalau anak ko tak kuat kencimmm)...

I want to lose weight said...

Hahaha...

TQ OLS...

Belum tau lagi ini Chiko kuat kencing ke tidak..

Kena tunggu laa smpi dia kuar..

I want to lose weight said...

Kesimpulannya cam COOLABABY laa kan ok sket.. dan harga pun berpatutan..

:)

penjual lampin said...

untuk harga murah yup go for coolababy..... bamboolite untuk yg bagus nk cit cat ngan saya pun bleh http://juallampinmoden.blogspot.com

klu nk borong byk harga bleh kautim eheheh