Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 19, 2010

Kena gigit tikus...

Kat umah aku tukan ada sekor makhluk ni...
Sekor je..
Yang lain2 sumer dah masuk perangkap & dibuang..
Tapi yang sekor ni.. mmg susah tul nak tangkap..
Lepas tu lansung tak takut orang..
Kalau aku tengah tengok TV ke hape..
Dia relax je lalu-lalang sana sini..

Dia ni lak pe'el tak main kat dapur..
Dia main kat ruang tamu je..

Malam tadi ntah camne..
Tengah2 aku tido tu..
Tetiba rasa cam kena tusuk mata pisau..
Bukak mata.. tgk jari manis belah kiri menitis-nitis darah..

Mula-mula aku igt aku mimpi kerekoh jari sendiri..
Cepat-cepat pi bilik air basuh ngn air..
Sekali tengok ada 2 kesan taring gigi kecik..
So, aku syak tikus laa..

Lagi laa takutkan..

Cepat-cepat aku tekan luka tu..
Bagi darah banyak-banyak keluar..
Kot-kot laa bisa gigitan tikus tu keluar sekali..
Lepas tu terus celup jari dalam minyak gamat..

Bangun tido pagi ni nasib laa takde simptom2 rat bite fever..
Aku surf.. antara simptom ialah pening, mual, sendi lenguh..
Bangun pagi ni satu je simptom..
Tapi takde kena-mengena kot..
Iaitu LAPAR TAHAP NAGA :))

So, malam ni kena tahan balik laa perangkap tu..
Aku wat tak reti je..
Ko lawan tokei lak ye tikus..
.
.
.

11 comments:

aMiYs said...

kak, better pi klinik.. adik sy kena gigit tikus pi klinik doc bg inject.. takut la ada kuman apa2 masuk dlm darah..

m.q said...

betul tu. better pi klinik further check

a l y a a a h m a d said...

yelah kak...g check clinic la...akak pregnant lg kene check

AIN NAZRI said...

betol betol.. better gi klinik kak.. cegah sebelom terlambat

nurulhudaresad said...

isk..meremang bulu roma baca entry akak...terasa makhluk tu dok ada kt sini plak...me and tikus sgt la tidak boleh blah...huhu

littlehumblelynn said...

sila ke klinik..bahaya..macam2 penyakit skrg nih..

noradzlina.kamdani said...

zel...aku pernah kene gigit tikus ms zmn bdk2 dlu la...2 kali tu beb

sbb nye: aku nih ms zmn bdk2 dlu NGELAt time basuh tgn...xbasuh betul2...tu yg member dok ggt jari telunjuk aku..tau2 dh pedih jek

tp, pe pun bek g klinik la....bahaya zmn skang nih

I want to lose weight said...

Yang tikus ni pulak..
Aku pi tido kat laluan dari ruang tamu dia nak masuk stor..

I want to lose weight said...

Laki aku pun tuduh aku makan tak basuh tangan bersih-bersih...

Tapi malam semalam dan malam-malam sejak aku GDM ni.. aku tak makan malam..

Hanya minum air saje..

Mungkin aroma ikan goreng berlada makan tengahari tu melekat lagi kot :))

memorisusuanku said...

adehhh zel....awat tikus lawan tokeh tuh?....harap2 tak der effect kat ko & baby.

ko kasi mkn kenyang2 dlm perangkap....bg makan ayam/ikan mesti dia suka...

I want to lose weight said...

Takpe tgu Inche Izman balik dan uruskan nyer..

Pregnant-pregnant ni..
Kena hati-hati sket dengan binatang :)