Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 5, 2010

Last but not least...

Entry Cherating yang terakhir..
Tetapi sama pentingnya dengan entry-entry Cherating sebelum ini..
Itu sebab last but not least :)

Wpun dalam takut-takut sesat..
Sampai juga aku ke tempat Lemang Kemaman ni..
Kawan aku Ezey & Zamila kata kat sini pun satarnya sedap..

Memang sedap dan harganya lebih murah...
Satu cucuk tu ada 9 ketui, rege RM3.00..
Hari sebelum tu aku beli.. 10 ketui RM4.00..
Rasa lebih sedap dari yang aku beli hari sebelum tu...

Nak tau tak aku beli barapa ketul?

Hari last ni aku beli 50 ketul untuk dibawa pulang..
Lagi 18 ketui habuan dalam perjalanan...

Ada jugak jual asam-asam jeruk..
Tapi aku tak beli pun..
Sejak admit spital hari tu..
Aku tak berani dah nak makan benda masam-masam berjeruk ni..

Adakah sumer satar sudah habis dimakan?
Jawapannya BELUM..

Sampai rumah.. aku tanggalkan pembalut satar tu..
Masuk dalam tupperware.. pastu buh kat bahagian frozen..
Bila nak makan.. ambik 3-4 ketui.. campak dalam microwave..
Masih enak taw....

Kesimpulannya...

Wpun tak dapat pergi kedai Aziz Satar (Sabtu aku g tu tutup)..
Tapi puas ler hati dapat makan banyak satar..
Kalau dikira-kira.. dekat gak 90 ketui aku makan sorang-sorang

Ucapan TERIMA KASIH tak terhingga..
Kepada Inche Izman.. yang layan je kehendak bini dia kali ni..
Mama & adik beradik aku yg sentiasa bagi sokongan penuh untuk aku makan apa-apa je aku suka..
Serta Khaleef... yang sangat berkelakuan baik semasa kami holiday :)
Last but not least sekali lagi..
Keluarga mentua aku yg skang ni kena jaga Khaleef yg sakit selepas balik holiday :|
.
.
.