Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, October 4, 2010

Dinner @ Cherating

Kedai ni 2 malam kami kat sana.. 2 malam kedai yang sama..
Dekat je dengan hotel..

Kat Cherating ni satu hal ler pulak..
Kedai makannya sumer bukak malam..
Nak cari kedai makan waktu siang susah betul nak jumpa..
Kedai mamak pun takde kat sini..

Jumaat tu.. sampai lepas ke Kemaman punya cari kedai nak lunch..

Teh 3 layer..
Tapi ni Inche Izman punya..
Aku punya.. layer teh tu tinggi... susu sikit.. gula merah sikit..
Cuti.. cuti gak... GDM aku kena gak jaga..

Ni pakej dinner malam ke-2..

PAKEJ UNTUK 3 ORANG

Ikan siakap 3 rasa..
Daging masak merah...
Kailan ikan masin..

Sup ayam..
Telur dadar..
Tembikai..
Nasi 3 pinggan...
2 teh 3 layer + 1 sirap (ganti 1 jag air buah)

TOTAL = RM50.00 tepat..

Murahkan.. sebab portion agak besar.. utk 3 org makan..
Yang makan hanya aku ngn Izman je..
Punya laaa hazab nak habihkan..
Rasa cam last2 tu cam sumbat je.. bukan makan lagi..

Ikan ni paling best..
Tak cam kat sini..
Kalau kat sini.. ikannya cam ada rasa pelik sket..
Even masak sendiri kat umah pun..
Rasa pelik tu tetap ada..

Kat sana.. cam makan ikan tenggiri..
Lazat je.. kena lak chef tu goreng garing betul..

Sotong goreng tepung ada gak..
Malam 1st tu makan..
Tapi lupa pulak nak snap gambor..
Sebab sedap sangat-sangat.. lembut je sotongnya..
Sepinggan besar.. dalam Rm15.00..
.
.
.

5 comments:

littlehumblelynn said...

zell

RM15-sotong celup tepung
RM15 jugak aku kena bayar masa beli sotong goreng kunyit 1 ekor di RESTORAN INSAF.......mmg insaf giler lah pas nih..

tp ikan kat gambar tuh wat menitik air liuq je tghr2 gini..

ainrahman said...

zel..ikan tu tak rasa semacham pasal ikan siakap laut zel...yg kita dok beli kat psaraya tu siakap bela..bila makan bau tanah...aku pon x lalu zel

I want to lose weight said...

Oo... patut laa rasa ikan siakap kat sini ngn kat sana lain..

RM15.00 tu sepinggan godang tau sotongnya... memang puas giler makan

noradzlina.kamdani said...

perghhhh
tp aku mkn dh include in dlm hotel BOSS bayo jd xyah le nk fk2...

I want to lose weight said...

Kat sana bukan ada benda best apa pun..

Jadi MAKAN adalah benda terbest sekali ;)