Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Wednesday, October 20, 2010

Thank You :)

Baru lepas baca komen2 reader sumer pasal kena gigit tikus tu..
Lupa nak citer sambungan pastu :)

Aku dah pergi klinik pagi tadi..
Alang-alang nak cek BP tu..
Mintak laa ubat sekali..

ATT atau Injection Tetanus aku tak ambik..
Sebab doktor kata injection tetanus yg aku ambik 3/10 hari tu masih berfungsi melindungi lagi sehingga 6 bulan..
Dia cuma bagi antibiotik untuk sapu pada luka gigi tikus tu..

Malam ni tak jadi pasang perangkap..
Lupa lak Inche Izman kang Sabtu baru balik...
Aku takde laa takut sangat dengan tikus ni..
Tapi kalau dekat2 sangat.. geli jugak..

Selalunya kalau tikus masuk perangkap..
Inche Izman yang akan pergi buang..
Kang kalau aku tahan malam ni..
Esok kena..
Dah satu hal lak aku nak menjaga dia kasi makan minum sumer
sampai Sabtu ni..

Susah jugak nak pupuskan tikus kat area umah aku ni..
Pasalnya kiri kanan umah aku ni..
Sumer kosong lagi..
Pastu ownernya tak peduli pun umah depa..
Semak samun sama tinggi dengan gate..
Pastu gate pi kunci pulak..
Abih tu camne laaa tikus tak membiak-biak..
Umah kosong tukan tkde makanan..
Umah aku laa depa tuju untuk hidup..
.
.
.
.
.
.

8 comments:

Anem arnamee said...

salam.

tikus pun byk kat rumah arwah nenek anem. yang penting kena selalu kemas2. takleh harap jiran sgt,kena kita lebihkan mencegah:)

I want to lose weight said...

Rumah orang kemas-kemas mmg tak masuk tikus ye?

ibh said...

Tikus dia tak kira pa..bersih ka..kotoq ka..kalau dia nak mai..dia mai jugak..yg aku tau..lagi kita duk marah dia..lagi liat dia nak kuar..Tu yg duk beraja dekat rumah kita..siap mengamuk bagai lg..

zatie_izzati said...

Zel, try taburdaun pandan kat tempat tikus tu suke lalu.. dah try wat.. xde tikus lg dah..hehe

a l y a a a h m a d said...

area umah alyaa pun ada tikus tp pintu rumah sentiasa bertutup...grill sume pasang net.

littlehumblelynn said...

zell

masa aku tggl umah lama..rasa beranak tikus pulak..banyaknya tikus..belakang umah ada umah tggl..so agaknya tikus2 terbiar nih merayap lata umah org..kadang2 dia terkejut tgk kita..tp selalunya aku yg terkejut tgk dia..nyaris tak terkenan tikus masa bersalin auni dulu..phuhhhh!!

adha said...

aku penah kena gigit tikus.. kat jari jugak... masa umah lama mak aku... dia melintas atas kepala katil...

rasa mcm mimpi kena karen. skali tgok berdarah2 jari aku... turun katil pun merangkak............. sadis tol ar...

la ni kat umah jb .... adeii abis kabinet gas dia gigit... ari tu aku da operasi pasang netting kat we kicthen..

tak sanggup aku nk men'dettol'kan seluruh wet kitchen aku tu...

geli. da la busuk..........

jgn marah2.. kalau dia dpt almari baju.. abis dia kekah...

I want to lose weight said...

Selama ni aku tak marah ler makin menjadi-jadi..

Hari tu aku anggap cam haiwan peliharaan je.. Sebab dia tak pernah laa buat kecah kat dapur ke hape..

Yang aku perasan tikus ni.. jangan laa ada Panadol ke.. Actifast ke.. Vitamin C ke.. Tak simpan elok-elok, habis dia makan..

Kaki lalok gak tikus aku ni :))