Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, October 7, 2010

Siapa salah?

Betui ke kalau perkahwinan tak direstui..
Depan-depan nanti ada banyak masalah..

Kadang-kadang bila baca kes depa ni..
Rasa cam Rita tu betui.. keluarga Aidil tu salah...

Tapi bila baca kenyataan2 akhbar dia skang ni..
Rasa cam dia lak salah..

Bukan awak sorang je tak direstui keluarga time kahwin..
Ramai lagi..
Bezanya, sama ada berusaha untuk memperbaiki keadaan..
Atau pun, memburukkan lagi keadaan..

Dalam situasi skang ni..
Rasa-rasa cam dia ni makin memburukkan keadaan..

Ikutkan, kalau betul cara..
Time awal-awal dapat anak tu..
Dah leh kasi lembut family in law tu..
Tapi kalau dok layan keras kepala sendiri.. ego sendiri..
Camni ler jadinya..

Skang ni dah laki dia pun dipersalahkan jugak..
Abih dah semua salah.. awak sorang jelah betul..

Orang tua ni.. seriyes cakap..
Kalau datang bab cucu..
Memang cepat lembut hatinya..
Bawak selalu-selalu jumpa.. g selalu-selalu rumah depa..
Lama-lama dari tak suka.. jadi suka gakkan..

Apa pun, aku mengharapkan perkara baik2 je kat rumahtangga depa ni..
Tak masuk sehati berdansa pun kan..
Takkan nak terkena badi jugak..

Laki dia pun.. smpi sebulan tak balik rumah..
Apa kes?!!
Ye pun dah meluat kat perangai bini..
Takkan tak teringat kat anak..
Masa kahwin kemain lagi onak duri lautan api sanggup direnangi..
La ni nak lari pulak..
.
.
.

3 comments:

nurulhudaresad said...

ari tu baca si ayu raudhah pon ada terbabit...x phm tol..

makdara TERdiva said...

kesian la kat rita ni.. :(

harap2 dorang bole baik smula demi anak

AIN NAZRI said...

semoga diaorg cepat2 settlekan masalah ala2 dalam kain nie cepat2.. kesian kat anak tu.. kecik2 kena dgr mak bapak dia gaduh kan..