Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, October 5, 2010

Sebelum balik...

Ada lagi acara makan-makan wpun kelam-kabut nak balik Tg Malim..
Sempat lagi terjah Kemaman balik semula..
On d way nak ke highway, singgah balik Monica Beach..

Ni laksa putih namanya..
Tapi kurang menepati selera aku..
Maybe sebab lansung tak pedas..
Ada laaa side dishes cam sambal.. belacan.. apa ntah lagi..
Tapi tak reti pulak aku nak campur-campur gitu..

Hat ni best giler..
Bihun sup daging..
Memang sedap sangat..
Asalnya beli untuk Khaleef..
Tapi dah aku tak lalu laksa putih tu..
Khaleef lak sibuk main pasir..
So, aku ler belasah sampai habis..

Ni bukan karipap cam kat sini..
Dalamnya ada inti serunding ikan..
Sedap makan cicah dengan sos keropok lekor..

Ni peberet Khaleef.. keropok lekor..
Aku ngn papa dia dapat makan 1-2 ketul je sorang..
Yang lain sumer dia belasah sorang2 sampai habis..

Ada satu benda tak sempat nak makan..
Mee Calong..
Takpe.. next time..

Dengar-dengar Inche Izman kata next year holiday pi Terengganu pulak..
Tapi destinasi belum pasti..
Pasti bukan pulau2.. sbb ada baby kan..
Maybe Kuala Terengganu laa kot..

Ni dah on d way balik Tg Malim..
Lama gak budak ni tido..
Dari lepas Kuantan.. smpi laa dah naik Genting Highland..
.
.
.

5 comments:

m.q said...

bestnya cuti-cuti malaysia..

noor said...

laksa tu kena makan ngan sambal dia, baru pedas....yg cam karipap tuh kat pahang org panggil temosa....hehe

littlehumblelynn said...

aku nak cuti tg malim nak cari pau..ada lagik ke?actually kg aku kat kampar..dah lama x balik sana..

I want to lose weight said...

ada pau.. :)
roger ler kalau mai..
dekat je kedai pau tu dengan umah aku

noradzlina.kamdani said...

kt belah mana kedai di monica bai tu yg ko beli bihun sup daging? is it kedai (stall)? yg mana 1 weh? sbb ada 2 - 3 kedai tepi pantai tu...dekat dgn tmn permainan ke? atau dh ke toilet nk ke INTAN tu?