Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 18, 2010

3DFC Mgu 1 Day 2

Ni berat aku pagi tadi..
Turun ler dari 121.9kg - 120.1kg = 1.8kg..
Seperti biasa.. ini pastinya berat air sahaja sbnrnya..

Keadaan semasa.. adalah sangat lemah..
Sbb masih batuk & selsema..
Kepala dah 6 hari pening...
Pastu tekanan darah lebih tinggi dari biasa..

Menurut doktor.. itu perkara biasa bila kita tak sihat..
Pastu diet yang bukan-bukan..
(I HATE HIM HOKAY)

Malam tadi mmg lapar smpi tido termimpi-mimpi..
Bukan mimpi makanan..
Aku mimpi Inche Izman kahwin lain..
Dia tipu aku suh sain kertas A4 satu rim..
Rupanya dalam tu ada borang kebenaran kahwin 1 lagi..
Baru je aku angkat tangan nak hentak depa 2..

Tiba-tiba..


"MAMI, KALEP NAK MIENA.."

Adeh.. abih terus mimpi itu..
Kena laa bangkit lak kul 4 pagi bancuh Ribena..

Geng-geng 3DD yang lain apa khabar?
Tak update pun blog kecuali Ezey..
Ke aku yg tak lawat..

Apa-apa pun.. utk geng 3DD..
Sila tinggalkan alamat blog anda kat ruangan komen..
Senang aku nak jelajah..
.
.
.

16 comments:

-niena- said...

kak zel...kite mcm tak berjaya je...cuti sekolah kan....mak kite main masak2 la pulak...mungkin kite dh gagal la...tapi walaupun tersingkir kite akan detox gak untuk minggu seterusnya...

I want to lose weight said...

Dah tak berjaya ke belum ?

ezey said...

2 situasi berbeza..x berjaya @ belum start??

I want to lose weight said...

Tak pun ko start mgu depan jelah Niena..

Lagipun ni kita sama kita je..

Janji 8 minggu

-niena- said...

kak zel...kite mula minggu depan la ye...kalu time sekolah mak kite tak main masak2 dh...kite2 je kan...kite nak start je ada bau nasi ayam la..rendang pedas la...bee hoon sup...terus tak jd mula..sekali tgk dh hari jumaat...huhuhuhu

-niena- said...

buah lemon dh beli tau...tembikai...sunkist...hehehehe

suhaini said...

hehehe...aiseh kak blog sya..er..cam x sewai je plak nk letak hupdate diet...kang org baca kate sy show off plak...xpe2..sy akan wujudkan blog baru..keje senang je tuh..ahax:)

I want to lose weight said...

Betui.. wat je blog baru
Janji senang akak nak hambik bacaan

Mey Mey said...

Saya detox! Friday, sat n sunday.
belum update lagi...insyaalah jap lagi. nanti sila lawat hehehe:
motipersepsi.blogspot.com
Buat last minute cam kak zel gak sebab demam tewuk xleh bangun pown dr katil.. yesterday baru kebah skit..
so masih ada harapan ni

najmah said...

zel...nak join walaupon agk terlmbt..buleh kan?

I want to lose weight said...

Mey Mey...

Kalau tak larat..
Pospone ke next week jelah..

suhaini said...

ok kak..nih blog detox saye k...
http://enichandiet.blogspot.com/
-suhaini-

Jehan Manies said...

kak zel, saye nak masuk sgt2 contest nih tp sbb start time cuti skola, x jd nk masuk sbb balik uruma mkn byk..rupe2nye boleh start 1 week lambat ek??kalu boleh, saya nak join! nk start this week..

I want to lose weight said...

Boleh..

Sila emel detail seperti yg dikehendaki

sofie said...

salam Tuan Tanah,

actually nak beritahu i suka lah dengan semangat u buat contest utk lose weight ni.

erm... i x join contest ni, tapi i buat sendiri berdasarkan guideline u. tapi i ada ubah2 sikit.

kalau free boleh lah singgah blog i.

Jehan Manies said...

kak zel, saya dah email application untuk join 3DDC nih! semangat nak start detox besok!