Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Thursday, March 25, 2010

Konsert Amy - Suatu Masa....



Akhirnya..
Tertunai gak hasrat aku nak bawa Inche Izman tgk Amy Search..
Dulu aku janji masa Konsert Di Awan Biru..
Tapi time tu masa lak tak sesuai...

Kami smpi kat Istana Budaya dalam kul 8.00 mlm..
Tu pun dah gelabah2 takut terlambat..
Tiket lum collect lagi lak tu..

Oleh kerana ini pertama kali aku ke IB..
Siap paksa Inche Izman pakai kemeja + slack..
Yelah.. aku baca kat ETIKA ORKESTRA..
Siap suh pakai baju batik @ formal suit..
Kalau ikut jurus aku ni.. ada yg tiba2 jadi YB lak kat konsert tu..

Punya luruih.. smpi Inche Izman nak bawa sweater pun aku tak bagi..
Pasalnya sweater tu kolar bulat..
Sesuai ngn kekedingan dia... suasana di sana sangat sejuk..
Nasib ada jual t-shirt Amy kat luar dewan..
Beli laa selai wat penahan sejuk dia..

Kecik sket kan muka sejak2 3DFC ni..

Inche Izman kalau snap gambor aku..
Mmg tak tau nak cari angle yg memberi ilusi..
Main snap je.. membuatkan aku kelihatan spt 8 bulan peknen..


ULASAN KONSERT
NOTA TENGAH BADAN : Ini adalah pandangan peribadi aku sendiri. Tiada unsur-unsur jahat yang berkaitan.

Ntah kenapa.. aku merasakan...

Kalau aku pembeli tiket RM300..
Adalah sangat tidak berbaloi-baloi...
(mlm tadi aku duk kat sit RM300 tp bayar RM100 je)


Pembukaan konsert Amy nyanyi lagu fast..
Muzik terlalu kuat utk dewan kecik tu..
Mic juga terlalu kuat.. smpi tak tau apa yg Amy nyanyi...

Pastu dengan penari-penari bg aku yang BUTA SENI ni..
Sangat mengganggu konsentrasi..
Sesuai laa dengan pengarah konsertnya..
Menjadikan konsert Amy ni.. SOOOOOO Ogy Ahmad Daud..
(i peminat kak ogy no.1 hokay)

Tapi kalau nak tengok Amy berlakon dengan baik..
Pentas ini laa tempatnya..
Suara Amy sangat baik..
Paling melepssss adalah muzik orchestra nyer..
Mmg sedap sangat-sangat kuasa lapan...

Masuk 2nd phase... lagu2 yg aku tau..
Aku dah mula enjoy..

Masuk 3rd phase.. Amy muncul dengan set katil..
Yang ni aku dah over enjoy..
Mula dengan Rozana... Nigina.. Laila...
Abihkan dengan lagu peberet aku Tiada Lagi..

Oh ye.. bagi yang hafal lagu PAWANA utk preparation g konsert Amy..
Tukar ler..
Baik pi hafal Asma'ul Husna hokay..
Seriyes aku tak gurau ni.. mmg ada lagu tu..
Dan adalah SANGAT SEDAP !!!!!

Namun begitu.. kalau diberi peluang..
Aku nak menonton sekali lagi..

Oh ye.. Inche Izman nyenyak tido malam ni tau..
Masa lagu KERJA GILA..
Tiba2 Amy muncul sebelah aku hulur tangan..
Aku lak terkujat dengan mata tak berkedip..

Laki aku terus hulur tangan salam..
Aku tgh pegang kamera time tu..
Terus snap.. tapi bukan AMY, lantai IB...

Tu tapak kasut Amy lepas dia salam ngn Izman

Malam ni.. malam esok.. malam lusa.. ada lagi konsert ni..
Boleh terus beli tiket kat sana..
Tapi tinggal yg rege 250 dan 400 sajork hokay..

Mesti malam2 berikut ni dah best..
Sbb depa dah tau masalah mic dan music masa awal2 konsert...

Apa-apa pun... PHEEEEWWWWIIIITTTTTTTT !!!!!
.
.
.

11 comments:

Zulaikha said...

Awat pi ambil gambar lantai??
Tak sengaja apa?

ahahaha..

I want to lose weight said...

TERKUJAT !!!

Akak pun ada darah gemuruh taw..

Ida chubby said...

hahaha lawak la gambar tapak kaki jer? alaa bestnyee dapat gi..dulu kita pergi konsert yg awan biru tu..tapi kali ni lagi gempak kan..i love ammy pheeewwittt :P

Azimah@Melati said...

best zel....aku dia dah tua tua ni la baru suka time search aku kureng sikit ngan si amy nieh....

Zana said...

ala...ruginye zel, kalo tak blh bergambar skali dgn dia time tu...

I want to lose weight said...

Takde maknanya nak bergambar sekali..

Hulubalang IB get set ready je nak tegur orang yg snap2 gambor..

Ms AiReEn MoHd said...

terbaekkk buatkan aku tak sabooo hahah tak der lagu PAWANA KER?kekekekeke

aku yg lain tak tau hamming(tak tau eja) jer arrr..

eynda said...

Haha...tergelak akak bab tersnap gambar lantai tu...amy sekarang dah berubah kan..ada lagu2 keislaman...bagus la...

Anonymous said...

la...bestnyer awak bayar tiket 100 tapi dapat duduk kat bawah yang harga 300 tu. Saya dan geng bayar tiket 120 tapi duduk kat atas yang memang jelas nampak ubun-ubun Amy Search and separuh badan ahli okestra tu. Panasssssss!!!!

I want to lose weight said...

Tu ler..
Kalau akak bayar RM300..
2 orang dan RM600..
Mau panas berasap gak..
Sebab rasa tak berbaloi-baloi...

I want to lose weight said...

Tu ler..
Kalau akak bayar RM300..
2 orang dan RM600..
Mau panas berasap gak..
Sebab rasa tak berbaloi-baloi...