Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Tuesday, March 30, 2010

Mami ke mana.. Anak ke mana...

Kul 11.20 malam.. baru aku kuarkan beg sekolah dari kereta..
Selalu mmg tak pernah keluar kete..
Sebab keje sekolah buat kat umah Mak Long..
Ni Mak Long takde satu minggu..
Kena laa aku lak monitor keje sekolah dia..

11.40 pm.. aku bukak facebook dah letak status..
"BARU PUKUL 11.40 mlm dah mengantuk..."

Tanpa disedari.. lepas taip ayat tu aku terus TERTIDO..
Dengan tangan ala2 landing atas keypad laptop..
Khaleef yang meraban wat keje sekolah sorang2..

Tau-tau sedar2 dah pukul 7.05 pagi...
Baru laa terkelam kabut cari remote nak tutup TV..
Nak shut down laptop..

Tgk buku sekolah Khaleef..
Mmg takat tu jelah dia buat spt dalam gambar..
Bangun tido pagi ni dia pun sibuk laa nak wat keje sekolah..
Aku cakap "TAK PAYAH.. SIMPAN DALAM BEG!!!"

Sian Khaleef... tido mana sempat je..
Susu pun tak bancuh..
Satu kebaikan Khaleef ni..
Kalau mak dia dah tido dulu dari dia..
Mmg dia takkan ganggu @ kejut nak itu nak ini..
Pandai2 laa dia bawak diri..
.
.
.

11 comments:

Azimah@Melati said...

iyer ker zel dia tak kejut ko...or ko yang tak sedo...ehehehehe...anak anak aku jangan harap ler.... selagi depa tak tido memang terganggu ler tido haku...

Raihan said...

tengok buku huruf titik-titik kalep baru aku tingat buku singgit beli kat PWTC haritu. haram tak sentuh lagi! huhu

Ms AiReEn MoHd said...

bagus kalip tau mak ko tu menyingga kang...yg mami ko tu tau loading citer korea....ce suh die ckp korea tau tak?wakakakakak ampun nok..sian kalip...

I want to lose weight said...

a-ah mah.. mmg dia takkan kaco wpun dia dah berak.. sgp tunggu smpi esok. tp esoknya aku laaa pulak naik antu.. taik dah kering kat bontot. bukan senang nak cuci

noradzlina.kamdani said...

Zel, kwn aku nk ode cd Wishing Upon A Star, baby & Me brape RM? nnt aku ble bg tau dia...

I want to lose weight said...

RM28.00 termasuk pos laju

Mia-Ina said...

aduhai khaleep..x sangka lak.smpai x kejut mak dia ye....dia asyik sgt pe kak dgn keja sek ..hehe

I want to lose weight said...

Tkde asyiknya..
Mak dia tido.. dia pun letak ler pensil..

Bab buat keje sekolah cukup malas

Ms AiReEn MoHd said...

lima kali aku ulang alik tgk gambo kalip aku rase aku suker kalip...hah mampusss...bulu mate kali[ panjang...mulut kalip chumel....aku nak pengsan ni pun sempat komen blog ko...

I want to lose weight said...

Wei.. eryn, ntah2 ko peknen tak..
Tu yg teruja je tgk budak2

eynda said...

Bagusnyer kalep...kalau hannah takdenyer nak bagi mama dia tido selagi dia tak tido..