Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Monday, March 15, 2010

Ada tak ?!!


Camne 5 orang peserta 3DD ?
Dah mulakan cabaran ke belum?

Bagi akak korang yang demam + sakit tekak + batuk + selsema ni..
Nmpk gayanya kena tunggu sembuh dulu sket..
Ni nak telan air kosong pun perit..
Apakan lagi nak telan buah2 + air lemon..

Tadi dah g jumpa doktor
(perkara ini jarang berlaku... selalu aku wait & see je smpi baik)

Dia cakap aku kurang minum air..
Lagi perubahan cuaca dari panas ke hujan...
Banyak minum air bergula dan sejuk..

Betul ler tu kot..
Selain tu faktor penyumbang adalah keletihan..
Kursus Jumaat bertembung Jumaat...
Mana tak tumbang..

Anyway, saya telah mendapat 1 suntikan di tepi bont..
Kata Dr utk tekak dan batuk...
Tapi tadi masa aku letak status kat FB..
Semua kata tak pernah dengar injection utk batuk..
Wat aku cuak je...

Tapi aku rasa suntikan tu utk meredakan bengkak tekak kot..
Sebab tadi petang.. mmg rasa berduri tekak aku..
Ni dah kurang sket sakit telan air liur..
Wpun gatal merenyamnya masih sama..

Paling bagus.. adalah MC 2 hari hokay !!!
Tapi itu tidak bermakna..
Kerana esok sangat banyak kerja menanti di PID..

Tapi petang esok.. mmg desup terus balik Mambang..
Rabu ada appointment ngn Dr telinga kat hosp. Ipoh..
Pastu.. haruskah tengok wayang?
Haruskah shopping? (padahal duit tarak)
Haruskah bawak Khaleef naik bot kat Hutan Lipur Lang? (DIA rekomen)
.
.
.

6 comments:

ms MPC(suhaini) said...

olor sian die...xpe2 kasik sehat dulu la heh...amboi mc dtg ipoh??woho ade mase kiter lepak sama2 layan angin ptg..or mungkin laksa padang polo!!?? eh lupe...DETOX..DETOX...wahahaha..arini berjaya...yahu2..asek beron2 mencecah ke hampir 8x(lebey sebenonyer) hendaknyer:)lalala...:) sok nk timbang..yehu2

I want to lose weight said...

Dah mula ek..

Akak belum lagi.. sebab tak sihat..
Jangan tak sihat smpi hujung minggu sudah ler..
Kang tak pasal2 disqualified..

I want to lose weight said...

eh, apsal beron banyak sangat?
terlebih air lemon ke

suhaini here:D said...

tah ler..mugkin terlebey jeruk pelam!! ahahaha...sy detox arini mkn buah jek..epal ijau...epal kunin2 nk merah..tembikai...then jeruk pelam sebagai pencuci mulut..hahaha..(byk lak buahnyer) hehehe...air lemon x amik pon lagik..sok insYaAllah...:)

uish..sehat tuh insyaAllah..dah kna cocok "bont" harus sehat la punyer...hehehe..jgn wisau..minum jek air masak byk2..:) jgn minum ayor masak dalam peti es plak kak ye:D

pearls.. said...

semoga cepat sembuh...

adikmanje@ellyazarmilia said...

zel...aku pun pernah amik injection klu tonsil tu teruk sangat bengkak sampai cam ada putih2 kat dlm tu...masa tu memang dok yg akan ckp...kalau nak cepat baik injection paling efektif....ubat mkn adalah sangat lambat hokey...