Tak Paksa.. Tapi I Suke taw.. :)

Sunday, March 7, 2010

Khaleef & Susu



Sejak sekolah ni..
Susah betui nak kasi budak Ahmad ni makan..
Nak susu medang..

Dah ler susu Nespray ni susah nak dpt yg murah kat Tg Malim..
Kat sini rege dia range rm24 - rm30..

Kat Tesco kalau hari2 biasa.. dlm rm22.50
Tapi kalau ada Baby Fair.. turun smpi RM16.79

Oleh itu.. bila tgk ada baby fair je..
Dengan sepantas kilat terus beli banyak sekali gus..
Kena cepat sbb kena bersaing dengan pekedai-pekedai runcit..
Depa pun selalunya akan beli banyak dan jual balik kat kedai depa..

Yelah.. kalau jual 27.90 - 16.90 = untung RM11.00


Skang dah pakai botol besar gaban ni.. 330ml
Lebih-lebih kalau balik sekolah..
Kena bancuh penuh-penuh.. hadap tak smpi 10 minit selesai..

Abih susu...
Memukin laaa... sampai tido..
Pukin tu sejak-sejak sekolah ni makin menjadi-jadi..
Igtkan akan jadi makin kurang..

Dia g sekolah tak bawak (dulu bawa pastu kena ejek)...
So, balik tu mmg dia lepas gian ler..
Tu skang susah nak snap gambor dia tanpa pukin..

Huwaaa...

Ni nak kena tinggal dia lagi 4 hari :(
Nak pergi kursus gak lagi..
.
.
.

3 comments:

azurayahya said...

Zel, khaleef menyusu takpe lagi.. Susu elok untuk kesihatan..

Tapi memukin tu elok cuba cari ikhtiar.. Satu cara yg senang, lumur puting dengan minyak masak & celup dalam bijik sawi... Kan nampak geli macam telur ulat jek bila biji sawi tu melekat kat puting tu.. Cuba lah try.. If dia soh basuh, cuba banyak kali smpi dia fikir, ulat tu akan sentiasa bertelur kat puting dia... Lama2 insyaallah dia berhenti memukin...

I want to lose weight said...

Dia ni apa pun tak jalan..
Sebab dah besar.. fikiran pun dah ada sket-sket..

Kalau aku kotorkan..
Atau aku buang..
Atau aku campak keluar tingkap kereta..

Dia wat tak reti je time tu..

Lepas tu..
Pandai laa dia haruk aku suh beli @ buka yang baru..

Selagi tak dapat...
Selagi tu laa dia mengaji..
"PUKIN MAMI..PUKIN MAMI.. PUKIN MAMI.."

Klu wat tak reti jugak..
Kang dicarinya puting botol..
Dikunyahnya smpi putus..

Pastu konpem.. kena pelepuk

Ms AiReEn MoHd said...

ALAHaisian kalip next week lagi da school break ek..meh la dtg kl..zel baju kalip lum pos lagik..tapi kalau ko mai l leh aku byhand to u jer nok...ape kate?